GracefulLetters.

 

Over

Wie ben ik

Hallo,
Ik ben Petra Koyen en ben afkomstig van Wuustwezel, momenteel woon ik in Brecht in de provincie Antwerpen, samen met mijn partner en 3 kinderen: Milan, Caitlin en Elise.

Mijn passie voor tekenen, kleur en schrijven is al vroeg begonnen. Als kind was ik altijd aan het kleuren in mijn kleurboeken, later kwamen er nog andere creatieve bezigheden bij zoals schilderen op nummer, pergamano, enz.., soms begon ik zelfs boeken over te schrijven om gewoon maar te kunnen schrijven.

Geschiedenis

 • 2003

  Ik ben sinds 2003 met Kalligrafie bezig, toen ik een thuisstudie begon, dit wakkerde mijn interesse nog meer aan. Door middel van verschillende boeken en DVD's van bekende kalligrafen uit het Verenigd Koninkrijk en Amerika zoals Marie Lynskey, Patricia Lovett, Margaret Morgan, Eleanor Winters en Rosemary Buczek leerde ik verschillende schriftsoorten, de verschillende technieken voor het opleggen van goud, het schilderen met aquarelverf en gouache.

 • 2013

  Verder blijf ik bijleren, voor het adresseren van enveloppen vond ik Spencerian een heel mooi schrift en heb ik in 2013 de cursus Spencerian van master penman Michael Sull aangekocht, en vervolgens kon het oefenen beginnen.

 • 2015

  September: online Illumminated Initials Class met Masterpenman Harvest Crittenden. De initiaal 'P' is hiervan het resultaat.

 • 2016

  Januari & Februari: Beginning Spencerian Class met Masterpenman Harvest Crittenden

Principes

Perfecte mix van technieken

Mijn interesse gaat vooral uit naar het illumineren , zo maak ik ook zelf de traditionele gesso (ondergrond voor het goud), maar ik gebruik even graag instacoll als ondergrond. Ik gebruik verschillende soorten goud: 23K loose gold, shell gold en finetec gold. Voor het schilderen gebruik ik W&N Artists' watercolour en W&N designers gouache. Als extra afwerking op de wenskaarten, gelegenheidsaandenkens, certificaten, … gebruik ik graag swarovski crystals.

Kalligrafie en Illuminatie zijn een passie en die wil ik met iedereen delen. Hope you enjoy it!